Tavastian logo

Tavastian logo

tiistai 22. joulukuuta 2015

Hyvinvointivaltio

Terveydenhoito ja sosiaaliturva ovat niitä keinoja, joilla yhteiskunta huolehtii asukkaista.



Hyvinvointivaltio on valtio, jossa valtio takaa, että elämä on turvallinen ja hyvinvointia tulee kaikille kansalaisille.


Pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa on palveluja ja sosiaaliturvaa kaikille ihmisille. Se maksetaan pääosin verorahoilla. Kaikki maassa asuvat ovat niihin oikeutettuja. Siksi pohjoismaissa köyhiä on vähemmän. Valtio haluaa, että tuloerot olisivat pieniä. Naisten tasa-arvo on ehkä pidemmällä kuin missään muualla. Suurista eroista huolimatta kaikkia läntisen Euroopan maita kutsutaan hyvinvointivaltioiksi. 

Terveydenhuolto

Yhteiskunta haluaa pitää huolta kaikista ihmisistä. Kaikilla ihmisillä on oikeus saada hoitoa ja mennä lääkäriin, kun on sairas. Kunta huolehtii yleensä sairaanhoidosta. Kunnassa on terveyskeskus. Kunnan sairaanhoito on ilmaista tai kuntalainen maksaa siitä vain vähän. Sairaanhoito maksetaan verorahoilla.


Kunnan sosiaalihuolto

Oman kunnan sosiaalitoimisto auttaa asukkaita erilaisissa elämäntilanteissa. Tämän avun nimi on sosiaalihuolto. Apu on ilmaista. Apu maksetaan verorahoilla. 

Näitä palveluja ovat esimerkiksi:
  • toimeentulotuki
  • kotipalvelu
  • sosiaalityö
  • lasten ja lapsiperheiden palvelut
  • vammaispalvelut
  • päihdepalvelut
  • vanhusten palvelut

Kelan sosiaaliturva

Myös Kansaneläkelaistos eli Kela huolehtii sosiaaliturvasta. Sosiaaliturva voi olla tuki, jota Kela maksaa esimerkiksi opiskelijalle tai työttömälle. Tuki voi olla asumistuki, sairauspäiväraha tai kansaneläke.

Kela-kortti

Kela-kortti antaa oikeuden sairaanhoitokorvauksiin. Jos menet yksityiselle lääkärille, Kela maksaa osan. Apteekissa Kela-kortilla saa alennuksen lääkkeistä. 


Tehtäviä

  1. Miksi Kela-kortti on hyödyllinen?
  2. Millaisessa tilanteessa ihminen voi tarvita apua?
  3. Miksi yhteiskunta tukee ihmisiä?
  4. Mitä tarkoittaa sana hyvinvointivaltio?
  5. Kuka maksaa palvelut?

9 kommenttia:

  1. Hyvää päivää,

    Tarvitsetko kiireellistä lainaa rahoitustarpeiden ratkaisemiseksi, me tarjoamme lainaa
    joka vaihtelee $ 3,000.00 - $ 1000,000.00 Maksimi, olemme luotettavia, tehokkaita,
    nopea ja dynaaminen, 100% taattu laina myös se antaa (euroa, puntaa
    ja dollaria.) Kaikkiin lainoihin sovellettava korko on (3%), jos olet
    ovat kiinnostuneita palaamaan meille.
    kautta: (ROLINGSLOANPACK@GMAIL.COM) Palveluihin sisältyvät:
    * Kodinparannus
    * Laina Inventor
    * Velkojen konsolidointi laina
    * Yritysluotot
    * Henkilökohtaiset lainat.
    * Vakuushyvitys
    ota yhteyttä tänään ja olemme iloisia voidessamme tehdä liiketoimintaa kanssamme
    sähköposti: (ROLINGSLOANPACK@GMAIL.COM)

    VastaaPoista
  2. Olen leski, yksinhuoltaja 3 lasta. Edesmennyt ex jätti minut ja lapset velkaa, mutta pääsin ulos (m a k o k o f i n a n c e s e r v i c e s @ o u t l o o k. c o m) jälkeen siskoni in-law kertoi minulle, kuinka hän sai lainaa tästä laina yritys. Sain lainaa puoli miljoonaa lujittaa minun velat ja maksaa minun kiinnitys. hakea lainaa niiden kanssa juuri nyt, se on vain 3% korko. whatsApp + 4 4 7 4 8 2 8 5 4 2 7 9 makoko Finance UK laina hakemuksen. Lisää arvostelu ja tiedustelu (m a k o k o f i n a n c e s e r v i. w i x s i t e. c o m/o n l i n e l o a n s).
    Olla fiksu kerrakseen jotta eliminoida asettaa kesken aakkoset.

    VastaaPoista
  3. Tarvitsetko nopean ja helpon lainan laskujen maksamiseen tai muihin aikomuksiin? Jos on, ota yhteyttä herra Annastukseen, jos haluat saada nopean lainan tänään sähköpostitse:
    (firstfinancialservice1@gmail.com)

    Annastus on auttanut minua ja kahta muuta ystävääni haluttujen lainojen kanssa ... olen iloinen, että tarkoitin, että Annastus on lempeä ja jumala hurskasteleva mies, joka hän on
    Amerikkaan perustuva lainanantaja ja hän on ymmärrettävä mies kaikessa näkökohdassa !! Lainan tekeminen hänen kanssaan on ollut helpoin asia elämässäni ... kiitos, jos tarvitset todella aitoa
     luotettava lainanantaja ottaa yhteyttä Annastukseen kautta
     

    Sähköposti_: firstfinancialservice1@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Etsitkö velan vakauttamista, vakuudettomia lainoja, yrityslainoja, asuntolainoja, autolainoja, opintolainoja, henkilökohtaisia lainoja, riskipääomaa jne! Olen yksityinen lainanantaja, annan lainoja yrityksille ja yksityishenkilöille alhaisella ja kohtuullisella 2 prosentin korolla. Sähköposti osoitteeseen: christywalton355@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Tarvitsetko velanhoitolainaa maksaaksesi laskusi? Haluatko hallita velkasi tänään? Yrityslainan jatkotarjous nyt? Tarvitsetko lainaa maksaaksesi laskusi? Tarvitsetko lainaa? Tarvitsetko henkilökohtaista lainaa? Laina liiketoiminnan laajentamiseen? Yrityksen perustaminen, koulutus, velkojen yhdistäminen Laina kovalle rahalle Lainaa mihin tahansa? Tarjoamme lainaa ilman luottotarkastusta alhaisella korolla 2% lainasta, Sähköposti: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiireellinen lainatarjous.

    VastaaPoista
  6. Tarvitsetko kiireellistä lainaa? Tarjoamme henkilökohtaisia lainoja? Yrityslaina? kiinnitys? Maatalouslaina? Koulutuslainat? Lainat velkojen vakauttamiseksi? Kuorma-auto laina? Auto laina? Hotellilaina? Jälleenrahoittaa lainoja? ja lisää koululainoja? Aloituslaina? .Tarjoamme 2% korolla! Ota yhteyttä: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiireellinen lainatarjous.

    VastaaPoista

  7. Kuinka sain 100 000 dollarin dollarin lainan Heartland Financial Servicestä ostaakseni taloni 24 tunnin sisällä 1,5 %:n yhteydenottoprosentilla (digitalloancredits@gmail.com)

    VastaaPoista

  8. Hei ystävä, Tarvitsetko lainaa niin kiireellisesti, jos kyllä, ota ystävällisesti yhteyttä tähän hyvään yritykseen, josta sain 50 000 USD lainani tämän sähköpostin kautta: (digitalloancredits@gmail.com)

    VastaaPoista
  9. Tarvitsetko kiireellistä lainaa? Tarjoamme henkilökohtaisia lainoja? Yrityslaina? kiinnitys? Maatalouslaina? Koulutuslainat? Lainat velkojen vakauttamiseksi? Kuorma-auto laina? Auto laina? Hotellilaina? Jälleenrahoittaa lainoja? ja lisää koululainoja? Aloituslaina? .Tarjoamme 1.5% korolla! Ota yhteyttä: (digitalloancredits@gmail.com)

    VastaaPoista